Så bidrar redovisnings- och lönekonsulter till företagets framgång
Som företagare är du ständigt upptagen med att driva verksamheten framåt, samtidigt som du måste hålla koll på nya regelverk, ekonomi och skydda företaget mot brott. Genom att samarbeta med auktoriserade redovisnings- och lönekonsulter kan du frigöra tid för tillväxt och innovation. Här visar vi hur de kan hjälpa dig att möta dagens och morgondagens utmaningar.
Stora krav på små företag
Små och medelstora företag utgör 99,9 procent av alla företag i Sverige och spelar en avgörande roll i landets ekonomi. Men dessa företag står också inför stora utmaningar. Enligt Srf konsulternas nyligen lanserade Fokusrapport – insikter för hållbart företagande finns fyra viktiga omvärldsfaktorer som påverkar dem: hållbarhet, teknisk utveckling, tryggt företagande och globalisering. Att hantera dessa komplexa områden kräver både tid och expertis – något som ofta är begränsat i mindre företag som dessutom måste lägga stor tid på ekonomisk administration och lönehantering.
– De flesta företagare vill göra rätt och bidra till ett schysst samhällsklimat, men vi kan inte förvänta oss att de ska klara allt själva. Genom att samarbeta med auktoriserade redovisnings- och lönekonsulter blir företagandet både enklare och tryggare, säger Lena Lind, vd för Srf konsulterna.
Experter som avlastar
Här kommer redovisnings- och lönekonsulterna in i bilden. De bidrar på flera sätt till att förenkla och säkra företagens verksamhet. Genom att hantera allt från hållbarhetsredovisning till skydd mot ekonomisk brottslighet, erbjuder de inte bara stöd för att skapa stabilitet och hållbarhet i företaget, utan hjälper också till att navigera genom snåriga regelverk och säkerställer smidig och korrekt hantering av både ekonomi och löner. Genom tekniska lösningar och digitala processer kan dessa experter också effektivisera administrationen, minska risken för fel och frigöra tid som kan användas till företagets kärnverksamhet.
– Genom att samarbeta med auktoriserade redovisnings- och lönekonsulter får du inte bara hjälp i vardagen, du bygger också ett starkare, mer hållbart företag för framtiden, säger Lena Lind.
EU:s nya momsreform ViDA revolutionerar momshanteringen med e-fakturering och digitalisering. Vad betyder det för svenska företag? Fredrik Andersson Carlö från Skatteverket reder ut möjligheter och utmaningar. Med momsreformen VAT in the Digital Age (ViDA) går EU in i en ny era av digitalisering. Målet är att skapa ett enklare och mer rättvist momssystem för företag som verkar inom …
Från och med beskattningsåret 2025 och framåt gäller en begränsad avdragsrätt för ränteutgifter i inkomstslaget kapital för privatpersoner. Det är en stor förändring för privatpersoner som tidigare har fått avdragsrätt för samtliga ränteutgifter oavsett låneform och säkerhet. Nya regler för privatpersoner Begränsningarna till rätt för avdrag för …
Snart lanseras nya SNI-koder (Standard för svensk näringsgrensindelning). Förändringen innebär att många företag behöver agera för att säkerställa att deras verksamhet är korrekt klassificerad. Den 27 januari öppnar en ny tjänst på verksamt.se där du själv kan ändra din SNI-kod. Här guidar vi dig genom det viktigaste kring uppdateringen och vad du behöver göra. Vad är en …
I december förra året tillsattes en kommitté med uppdrag att identifiera behov av och lämna förslag på åtgärder som kan bidra till att stärka utvecklingen och användningen av artificiell intelligens (AI) i Sverige på ett hållbart och säkert sätt. Nu har resultatet presenterats. Kommittén, som har antagit namnet AI-kommissionen, har överlämnat sin rapport kallad …
Regeringen har nu godkänt flera förslag från utredningen ”Bolag och Brott” och vid årsskiftet skärps Sveriges regler mot ekonomisk brottslighet. Myndigheter får fler och bättre verktyg för att agera proaktivt, och företagare påverkas av bland annat höjda förseningsavgifter och nya krav från Bolagsverket. Lagändringarna är ett viktigt steg framåt, enligt Srf konsulterna. …
Nu sänks räntorna på skattekontot för andra gången i år. Det gäller både kostnadsräntan och intäktsräntan. De nya räntorna gäller från och med den 1 december 2024. Den sänkta räntan påverkar bland annat företag som har anstånd med betalning av skatter och avgifter och kvarskatt. Räntorna på skattekontot är samma för företagare och privatpersoner. De nya …
Du kanske har hört att det finns ett förslag på ändrade regler för beskattning av andelar i fåmansföretag. Du kanske ställer dig frågan om det är något du som delägare borde göra redan nu. Vad innebär reglerna? I den här artikeln svarar vi på några av dessa frågor. Förenklade regler Reglerna för beskattning av kvalificerade andelar i fåmansföretag är mycket …
Vi planerar för att vara lediga under julen, och hoppas att våra kunder med månadsmoms kan lämna in underlagen för november så tidigt som möjligt under veckan som kommer för att undvika stress i januari. Vi vill också passa på att önska er en riktigt fin advent!
Hållbarhet är på allas läppar och omfattar mycket mer än klimat och miljö. Det omfattar även hållbara finanser. För små och medelstora företag blir det avgörande att lägga resurser på detta – både för att uppfylla nya lagkrav, och för att stärka konkurrenskraften och locka gröna investerare. Men vad innebär egentligen hållbara finanser, och varför är de så viktiga? …